kinderalimentatie partneralimentatie

 
 
 
 
 

ALIMENTATIE ONDERZOEK

Als u alimentatie betaalt voor uw kinderen (kinderalimentatie) en/of uw ex-partner (partneralimentatie), dan is de hoogte daarvan gebaseerd op wat u kunt missen (z.g.n. draagkracht) op het moment van scheiding. Het hangt van het inkomen van uw ex-partner af of deze een financiële bijdrage voor het onderhoud van uw kinderen en voor uzelf moet betalen.

Bij een scheiding kijkt de rechter dus naar wat de een nodig heeft (behoefte) en wat de ander kan missen (draagkracht). De draagkracht kan veranderen als u een nieuwe partner krijgt. U kunt de rechter dan vragen om de alimentatie te verhogen of te verlagen. Wat er verandert, is afhankelijk van uw situatie.

De partneralimenatie eindigt bij overlijden ex-partners, hertrouwen, samenwonen, geregistreerd partnerschap of verstrijken onderling overeengekomen of wettelijke termijn. De kinderalimantatie vervalt zodra het kind 21 jaar wordt. Bij kinderen tussen 18 en 21 jaar (jongmeerderjarig) hangt dit af van de economische zelfstandigheid van het kind.

Het kan voorkomen dat uw ex-partner de alimentatie geheel- of gedeeltelijk niet wilt betalen.

Indien u problemen heeft met deze alimentatie, dan kunnen wij dat, indien gewenst in goed overleg met uw advocaat, onderzoeken. Er wordt dan gekeken welke informatie u strikt nodig heeft, zodat de kosten voor het onderzoek relevant en beperkt blijven.

Als u tijdens het intakegesprek exact aangeeft wat het probleem is en wat u wilt laten onderzoeken, dan maken wij hier een plan van aanpak voor.

Kijk voor uitgebreide informatie eens op Alimentatiewijzer

terug naar Diensten

 
 
 

 
 
      Copyright ©Subiectum 2017 all rights reserved | Disclaimer |Voorwaarden|